Sign In

Este primul parc amenajat din Sibiu şi datează din anul 1928. Aici se aflau în trecut lacurile de sub zidul din partea de sud a cetăţii.

Astăzi,Parcul Cetății din Sibiu se află pe partea sud-estică a vechii cetăți medievale, de-a lungul zidului de apărare. O plimbare prin parc poate fi ocazia ideală pentru a admira cea mai bine păstrată rețea de fortificații a orașului, având în vedere faptul că aceasta a fost renovată în repetate rânduri, astfel încât trei dintre turnurile construite în secolul al XV-lea sunt și azi într-o stare foarte bună: Turnul Olarilor, Turnul Dulgherilor și Turnul Archebuzierilor se află pe partea sud-estică a vechii cetăți medievale, de-a lungul zidului de apărare. O plimbare prin parc poate fi ocazia ideală pentru a admira cea mai bine păstrată rețea de fortificații a orașului, având în vedere faptul că aceasta a fost renovată în repetate rânduri, astfel încât trei dintre turnurile construite în secolul al XV-lea sunt și azi într-o stare foarte bună: Turnul Olarilor, Turnul Dulgherilor și Turnul Archebuzierilor aleea principală a parcului este însemnată cu numele unor personalităţi care au marcat cultura Sibiului.

 

În aceeași perioadă s-a realizat și statuia împăratului Francisc I, cea mai veche statuie din Sibiu, care a fost îndepărtată de regimul comunist; statuia și-a regăsit locul în parc începând cu anul 2007, când complexul a fost restaurat în întregime.Un punct de atracție al parcului este Aleea Celebrităților, proiect inspirat din modelul hollywoodian Walk of Fame, prin care numele tuturor personalităților marcante ale vieții cultural-artistice a Sibiului sunt așezate pe paviment, încadrate de un model în formă de stea.

Video

Numai oaspeții care au vizitat pot lăsa o recenzie.